«Οι Έλληνες διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους δανειστές μπλόκαραν μια μεγάλη εθνική παρέλαση την Παρασκευή για τον εορτασμό της ελληνικής αντίστασης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φωνάζοντας \”προδότες\” τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια κι άλλους επισήμους», μεταδίδει, μεταξύ άλλων, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στο ρεπορτάζ που τιτλοφορείται: «Έλληνες διαδηλωτές αποκαλούν τον πρόεδρο “προδότη”, σταματούν την παρέλαση».

\"\"

«Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, επέβαλλαν την Παρασκευή την ακύρωση της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης που γίνεται για να τιμηθεί η είσοδος της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι διαδηλωτές εμπόδισαν τον Κάρολο Παπούλια και άλλους παριστάμενους αξιωματούχους (σ.σ. να παραστούν), αποκαλώντας τον (πρόεδρο) «προδότη», ενώ μερίδα αναρχικών έφτυσε προς τη μεριά συνταξιούχων στρατιωτικών», αναφέρει στην εισαγωγή του ρεπορτάζ της, η εφημερίδα Huffington Post. Τίτλος του εκτενούς της άρθρου: «Ελληνικές διαδηλώσεις: Διαδηλωτές κατά της λιτότητας στη Θεσσαλονίκη εξαναγκάζουν (τις αρχές) σε ακύρωση της παρέλασης».

\"\"

Οι Financial Times στο άρθρο με τίτλο «Οι ελληνικές διαδηλώσεις κατέκλυσαν την στρατιωτική παρέλαση» αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «χιλιάδες διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας μπλόκαραν την Παρασκευή το κέντρο της βόρειας ελληνικής πόλης, Θεσσαλονίκη, εξαναγκάζοντας τις αρχές σε ακύρωση της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης και τη βιαστική αναχώρηση του προέδρου και του υπουργού άμυνας από την εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην ελληνική τηλεόρασγη, ο Κάρολος Παπούλιας, ο 82χρονος επικεφαλής του κράτους, ακούστηκε να αναφωνεί “Ντροπή, ντροπή!”, καθώς αναχωρούσε από την εξέδρα συνοδεία της προσωπικής του φρουράς».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook