Χιλιάδες δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και αστυνομικοί διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις απαντώντας στην έντονη κριτική που άσκησε εναντίον τους ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Στη δυτική πόλη Νάντη, περίπου 2.000 άτομα, ανάμεσά τους δικαστικοί και δικηγόροι φορώντας μαύρες και κόκκινες στολές, καθώς και σύμβουλοι για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων πραγματοποίησαν πορεία, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Η δικαιοσύνη βρίσκεται σε κίνδυνο, ας ενωθούμε».

Στο Παρίσι, στην Τουλούζ, στη Μασσαλία και στο Μπορντό πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες διαδηλώσεις.

Οι αντιδράσεις του δικαστικού σώματος καθώς και της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με την δολοφονία της 18χρονης σερβιτόρας Λετίσια Περέ.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Τόνι Μέιλον, ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμό και αποφυλακίστηκε χωρίς να τεθεί υπό την επιτήρηση συμβούλου, είναι ύποπτος για την δολοφονία της Περέ. Ο Νικολά Σαρκοζί κατηγόρησε τους δικαστές ότι διέπραξαν «λάθος».

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας τα 170 από τα 195 δικαστήρια της χώρας είχαν αποφασίσει να εκδικάζουν μόνο επείγουσες υποθέσεις.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook