Η συμφωνία των χωρών της ευρωζώνης για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας κατά την τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής είναι ένα μέτρο «εντελώς μοναδικό και κατ΄εξαίρεσιν», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο πορτογαλικό περιοδικό Expresso.

«Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική και αποτελεί εξαίρεση. Όλες οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να μην καταφύγουν σε μια τέτοια ενέργεια», υπογραμμίζει ο Μπαρόζο.

Ήδη την Τετάρτη, ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Βίτορ Κασπάρ απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε αναδιάρθρωση του χρέους της Πορτογαλίας, εκτιμώντας ότι μια τέοια επιλογή \”θα οδηγούσε τη χώρα σε βαθύτερη κρίση που θα εμπόδιζε την εξωτερική χρηματοδότησή της\”.

«Η Πορτογαλία είναι είναι μια από τις χώρες, οι οποίες βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση που τις εμποδίζει να εφαρμόσουν πολύ σκληρά και κάποιες φορές επώδυνα προσαρμοστικά μέτρα», προσθέτει ο Μπαρόζο. «Όμως, είναι αναπόφευκτο, λόγω του επιπέδου του χρέους», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook