Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε μια ομάδα ανταρτών στο Νότιο Σουδάν στην πολιτεία Ουνιτέ, τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας.

Ο Γκίντεον Γκάτπαν Τόαρ δήλωσε: «σημειώθηκε επίθεση ανταρτών γύρω στις 5 με 6 το πρωί στην περιοχή της πόλης Μαγιόμ» και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους αντάρτες που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ανήκουν στον Απελευθερωτικό Στρατό του Σουδάν (SSLA).

Από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους 15 άμαχοι και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον Τόαρ τα περισσότερα θύματα πυροβολήθηκαν ενώ «έτρεχαν να κρυφτούν».

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 60 αντάρτες ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο Ρουαντχίλ Γκατούες, ηγετικό στέλεχος των ανταρτών.

«Η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του SPLA (πρώην αντάρτες, νυν στην κυβέρνηση). Οι αντάρτες καταδιώκονται», κατέληξε ο Τόαρ.

Στις αρχές Οκτωβρίου από έκρηξη αντιαρματικής νάρκης που κατά τα φαινόμενα είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες σκοτώθηκαν 20 επιβάτες ενός λεωφορείου στην πολιτεία Ουνιτέ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook