Πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά με γκολ του Μάντζιου και του Γεωργίου να γυρίσει ένα ματς που φαινόταν χαμένο και να πάρει μια «χρυσή» ισοπαλία 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η ισοπαλία της κρητικής ομάδας έχει ιδιαίτερη αξία καθώς ο Ολυμπιακός είχε 17 σερί νίκες στο Καραϊσκάκη μιας και είχε να χάσει βαθμούς στην έδρα του από τις 16 Μαϊου του 2010 όπου είχε έρθει ισόπαλος 0-0 με τον Άρη.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ με σφιχτή άμυνα και σωστή τακτική στις αντεπιθέσεις κατάφερε να περιορίσει τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Γεωργίου και Ταυλαρίδη.

Μάλιστα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους και έφτασε μια ανάσα από το 0-1 στο 21΄ όταν ο Μάντζιος έβγαλε τέτ α τετ τον Χόρχε Λόπεθ που πλάσαρε αλλά ο Κοστάντζο απέκρουσε σωτήρια.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 18΄ με ένα σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή αλλά στην πρώτη του καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Φετφατζίδης βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ έκανε το σούτ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε ασθενή απόκρουση και ο επερχόμενος Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ δέχθηκε μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Ολυμπιακό να χάνει δύο καλές ευκαιρίες στο 48΄ με τον Τζιμπούρ και στο 58΄ με τον Μιραλάς που πάντως κατάφερε να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 62΄ όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη από τα δεξιά ο Μιραλάς έκανε εξ επαφής το σουτ ο Κάρολ απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Βέλγος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μια άνετη νίκη ο ΟΦΗ μέσα σε τέσσερα λεπτά έφερε το ματς τούμπα. Στο 73΄ ο Χόρχε Λόπεθ εκτέλεσε εκπληκτικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μάντζιος εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του Κοστάντζο με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για την κρητική ομάδα.

Πριν καλά καλά προλάβει ο Ολυμπιακός να καταλάβει τι έγινε στο 77΄ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 όταν μετά από κόρνερ του Χόρχε Λόπεθ η μπάλα έφτασε στον Καμπάνταη που έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε πολλά σώματα και έφτασε στον Γεωργίου που με κοντινή προβολή χάρισε μια πολύτιμη ισοπαλία στον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ (70\’ Μοδέστο), Μακούν (80\’ Πάντελιτς), Αμπντούν (46\’ Ιμπαγάσα), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (76\’ Ρόβας), Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Χόρντι Λόπεθ (71\’ Βερόν), Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς (68\’ Καμπάνταης), Μάντζιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook