Περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια λίρες μέσα σε τρία χρόνια έχει στοιχίσει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας η μεταφορά των ασθενών που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από και προς το νοσοκομείο, με ταξί.

Όπως αποκαλύφθηκε, η έλλειψη ειδικά επανδρωμένων ασθενοφόρων ήταν αυτή που ανάγκασε τους υπευθύνους να εξουσιοδοτήσουν οδηγούς ταξί να μεταφέρουν δωρεάν τους ασθενείς που είναι πολύ άρρωστοι ή δεν μπορούν να περπατήσουν, στα νοσοκομεία.

Για τις σύντομες διαδρομές το κόστος ίσως δεν είναι τόσο υψηλό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειαστεί να μεταφερθεί από μια πόλη σε άλλη;

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ασθενή που έπρεπε να μεταβεί από το Κέμπριτζ στο Μπρίστολ και να διανύσει με το ταξί απόσταση 184 μιλίων, διαδρομή που του στοίχισε 700 λίρες.

Εκτός από τα ταξί, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα, τη μεταφορά των ασθενών αναλαμβάνουν και μίνι λεωφορεία που διαθέτουν μόνο παροχή οξυγόνου.

Το σύστημα αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι σε μια κρίσιμη στιγμή οι ασθενείς ίσως χρειάζονται κάτι παραπάνω από έναν απλό σοφέρ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook