Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 29 εργαζόμενοι, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ορυχείο Σιαλιουτσόνγκ, κοντά στην πόλη Χενγκγιάνγκ, στην επαρχία Χιουνάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ένας εργαζόμενος παραμένει παγιδευμένος και δεκάδες άνδρες των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Τριάντα πέντε εργαζόμενοι βρίσκονταν στις στοές του κρατικού ανθρακωρυχείου όταν σημειώθηκε η έκρηξη αερίου. Έξι επιζώντες νοσηλεύονται.

Το κρατικό ορυχείο, που λειτουργεί 40 χρόνια, απασχολεί περίπου 160 εργαζόμενους

Το 2010 τουλάχιστον 2.433 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στα ανθρακωρυχεία της Κίνας, που έχουν το χειρότερο ιστορικό εργασιακής ασφάλειας στον κόσμο, λόγω της χαλαρής επιβολής των κανονισμών και της προσπάθειας μεγιστοποίησης των κερδών εν μέσω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Το 2009 ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 2.631 νεκρούς.

Τα επίσημα στοιχεία είναι αρκετά υποτιμημένα, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς εκατοντάδες ορυχεία λειτουργούν παράνομα και τα δυστυχήματα σε αυτά δεν αναφέρονται.