Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει στον Δήμο Χερσονήσου του Ηρακλείου, τρείς Ιρακινοί 27.28 και 39 ετών,καθώς επίσης και ένας Αφγανός 21 ετών και ένας Αλγερινός 29 ετών, οι οποίοι έπεσαν στο δόκανο των αστυνομικών αρχών. Οι περισσότερες απο τις διαρρήξεις, που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, αφορούσαν σε αυτοκίνητα τουριστών οι οποίοι τα είχαν σταθμεύσει προκειμένου να επισκεφθούν τις αρχαιότητες στα Μάλια καθώς επίσης και το Ενυδρείο Κρήτης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μεθοδευμένων ερευνών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, για την καταπολέμηση πολλαπλών κρουσμάτων κλοπών, δια ρήξεως ομφαλών κλειδαριάς οχημάτων και κατόπιν αξιοποίησης προανακριτικού υλικού, χθες στις 10 το πρωί, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, ύποπτο επιβατικό όχημα κινούμενο επί της Παλαιάς Εθνικής στο ύψος της Σταλίδας με κατεύθυνση προς Ηράκλειο, εντός του οποίου επέβαιναν τρείς Ιρακινοί, 27.28 και 39 ετών. 

Σε γενόμενη έρευνα εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, ψαλίδι) καθώς και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δυο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ένα γυναικείο πορτοφόλι, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (ΒΕ-ΒΟΟΚ) και ένα μικρό μπουκάλι άρωμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω αντικείμενα είναι ιδιοκτησίας 21χρονης Ολλανδέζας, τα οποία εκλάπησαν το μεσημέρι της 28/10/2011, από Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα , που ήταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσής του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.

Σε έρευνες στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών αναπαραγωγής ήχου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ακουστικά αυτών, γυναικείων αξεσουάρ , στεγνωτήρες μαλλιών και ειδών ένδυσης και ποικίλων τύπων τσάντες και βαλίτσες καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (πένσες, κόπτες κατσαβίδια κτλ).

Κατά την έρευνα στην κοινή οικία του 27χρονου και 39χρονου, βρέθηκαν εντός αυτής 21χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αφγανιστάν και 29χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αλγερίας, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης.

Από την ενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προκύπτει ότι, οι ανωτέρω συλληφθέντες έχουν ενωθεί σχηματίζοντας εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και εναλλασσόμενους ρόλους, με σκοπό την από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια διάπραξη κλοπών, προσποριζόμενοι παράνομο οικονομικό όφελος και από το χρονικό διάστημα της 23/07/2011 έως την 27/10/2011, έχουν διαπράξει συνολικά δεκαέξι (16) κλοπές δια ρήξεως ομφαλού, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα,

Την 23/07/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 12/08/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Ενυδρείου Κρήτης.
Την 24/08/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα εκμισθωμένο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Ενυδρείου Κρήτης.
Την 03/09/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παραλιακά στην περιοχή «Σαραντάρι» Λιμένα Χερσονήσου.
Την 06/09/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης ξεν/χειου «ΚNOSSOS ROYAL MARE» στη Χερσόνησο
Την 08/09/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 04/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 05/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 05/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 09/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Ενυδρείου Κρήτης.
Την 16/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Ενυδρείου Κρήτης.
Την 19/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 25/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 27/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.
Την 27/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Ενυδρείου Κρήτης .
Την 27/10/2011, κλοπή σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος «LIDL» στον Λιμένα Χερσονήσου.

Προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook