Σε πλήρη αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος προχωράνε τα αρμόδια Υπουργεία, με την κυβέρνηση να προχωράει στην χορήγηση περίπου 604.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελίου.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, απαντώντας σε επιστολή του Δημάρχου Μινώα κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, ο οποίος ζητούσε να μάθει αν τελικά ισχύουν τα όσα ακούγονται περί κατάργησης των Κέντρων Υγείας, την οποία είχε αποστείλει προς το υπουργείο Οικονομικών και είχε κοινοποιήσει και στον Ηρακλειώτη Υπουργό.

Ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε με την απάντηση του, ότι όχι μόνο δεν θα καταργηθούν αλλά θα ενισχυθούν με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Αναφορικά με τα όσα αναφέρετε σε αυτή για πιθανή κατάργηση περιφερειακών Δ.Ο.Υ. και πιο συγκεκριμένα για εκείνες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη εκφράσει τις απόψεις μου στον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και στον κ. Κουσελά, αρμόδιο Υφυπουργό για Φορολογικά και Τελωνειακά

Θέματα, ζητώντας την συνέχιση της λειτουργία των Δ.Ο.Υ..

Με αφορμή όμως την επικοινωνία μας καθώς και τις διαρροές και φήμες αναφορικά με τη κατάργηση Κέντρων Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία όχι μόνο δεν σκοπεύει στην κατάργηση των συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας, αλλά αντίθετα προωθεί την αναβάθμιση τους με τα απαραίτητα έργα», δηλώνει ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος εξηγεί ότι:

Για το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου προβλέπεται να διατεθούν τα ποσά των 250.000 ευρώ για κτιριακή υποδομή και εργασίες, καθώς και των 80.000 ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό.

Για το Κέντρο Υγείας Καστελλίου, προβλέπεται το ποσό των 180.000 ευρώ για κτιριακή υποδομή και εργασίες, καθώς και το ποσό 94.100 ευρώ για εργαστηριακό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook