Ένα παιδί σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας, κατά την διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές αντιπάλων πολιτικών στρατοπέδων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου τον επόμενο μήνα διεξάγονται εκλογές.

Η αστυνομία επενέβη σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του υποψηφίου προέδρου Ετιέν Τσισεκέντι και του σημερινού προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, στην πόλη Μπούτζι-Μάγι, προπύργιο του Τσισεκέντι στην επαρχία Ανατολικό Κασάι.

«Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και χτυπήθηκε ένα μικρό κορίτσι. Είναι ντροπή», δήλωσε ο στρατηγός Σαρλ Μπισενγκιμάνα, επικεφαλής της αστυνομίας, ενώ δεν διευκρίνισε την ηλικία του θύματος.

Ακόμη, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια στην πόλη του κεντρικού Κονγκό, σύμφωνα με τον Μουνουμπάι Μαντνότζε, εκπρόσωπο της αποστολής των κυανόκρανων του ΟΗΕ στη χώρα.

Οι προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου στο Κονγκό είναι οι δεύτερες, μετά τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου, ο οποίος στοίχισε εκατομμύρια ζωές και παρατηρητές προειδοποιούν ότι ίσως ξεσπάσουν νέες ταραχές έπειτα από αυτές.

Ο Καμπιλά θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος παρά την αποτυχία του να αντιμετωπίσει την διαφθορά και να αποκαταστήσει πλήρως την ειρήνη στη χώρα–αντάρτικες οργανώσεις συνεχίζουν να δρουν, κυρίως στις ζούγκλες στο ανατολικό τμήμα της ΛΔΚ. Ο Τσισεκέντι θεωρείται ο πιο ισχυρός του αντίπαλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook