Σε σημερινή επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, το οποίο θεωρείται προπύργιο μελών των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες.

Σύμφωνα με πακισταντούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, το αεροσκάφος έπληξε με δύο πυραύλους όχημα που κατευθυνόταν σε χωριό κοντά στη Ντάτα Χελ, μια τοποθεσία που βρίσκεται 30 χλμ. από τη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Βορείου Ουαζιριστάν.

Τα αεροσκάφη CIA που έχουν τη βάση τους στο Αφγανιστάν, πραγματοποιούν συχνά περιπολίες στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν, με στόχο τον εντοπισμό πακιστανών και αφγανών Ταλιμπάν ή μελών της Αλ Κάιντα.

Οι επιχειρήσεις αυτές άρχισαν το 2004 και εντάθηκαν την τελευταία τριετία με τουλάχιστον 220 επιθέσεις από τον Αύγουστο του 2008, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Ισλαμαμπάντ εκτιμά ότι στις αεροπορικές αυτές επιδρομές για τη συγκεκριμένη περίοδο τουλάχιστον 1.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στη πλειοψηφία τους ισλαμιστές αντάρτες. Σύμφωνα με δυτικά ινστιτούτα, 1.700 έως 2.400 είναι οι νεκροί από το 2004.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook