Με πολύ μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε το πρωί ο \”Βενετσιάνικος περίπατος\” στην παλιά πόλη των Χανίων και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Χανιά-Βενετία, Χθες και Σήμερα\”.

Εκατοντάδες Χανιώτες περπάτησαν στα τείχη και τα άλλα Βενετσιάνικα μνημεία της παλιάς πόλης, σε μιαν μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν απο κοντά ένα σημαντικό κομματι της μακραίωνης ιστορίας της πόλης, ξεναγούμενοι απο αρχαιολόγους της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής τον προιστάμενο της υπηρεσίας κ.Μιχάλη Ανδριανάκη.

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 23/10 με στόχο την αξιοποίηση της ομορφιάς της πόλης των Χανίων και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της, ώστε η πλούσια κληρονομιά του παρελθόντος να γίνει αφορμή για καινούριες προοπτικές στο παρόν και στο μέλλον, ολοκληρώνονται σήμερα.

Μετά των πρωινό \”Βενετσιάνικο περίπατο\”, στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου θα γίνουν αναφορές στην Κρήτη και την Κύπρο, τα μεγαλύτερα νησιά της Βενετίας καθώς επίσης και στα Βενετσιάνικα στοιχεία της πόλης των Χανίων, με απονομή βραβείων του σχετικού διαγωνισμού φωτογραφίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook