Η δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που κατηγορείται για διαφθορά και δολοφονίες διαδηλωτών αναβλήθηκε για την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, αναμένοντας μια απόφαση για πιθανή αντικατάσταση του προέδρου του δικαστηρίου, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Το ποινικό δικαστήριο του Καΐρου, υπό την προεδρία του δικαστή Άχμεντ Ρεφάατ, αποφάσισε την αναβολή της δίκης του πρώην προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, των γιων του Αλάα και Γκαμάλ, του επιχειρηματία Χουσέιν Σάλεμ, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ- Άντλι και έξι συνεργατών του που ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας, για τις 28 Δεκεμβρίου», μετέδωσε το ΜΕΝΑ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων είχαν ζητήσει την αντικατάσταση του προέδρου του δικαστηρίου κατηγορώντας τον ότι διεξάγει τις ακροαματικές διαδικασίες κατά τρόπο που «δεν συνάδει με τη δικαιοσύνη».

Το Εφετείο του Καΐρου αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό στις 26 Δεκεμβρίου.

Η δίκη του Μουμπάρακ, ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου μετά τη μεγάλη λαϊκή εξέγερση, άρχισε στις 3 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook