Μετά από μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων που είχαν φέρει προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας ο Εργοτέλης κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες κερδίζοντας την Κυριακή το μεσημέρι στο Παγκρήτιο Στάδιο με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ο Εργοτέλης χρειάστηκε στην ουσία ένα ημίχρονο για να καθαρίσει τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που προβλημάτισε πάρα πολύ με την απόδοση του και έδειξε ότι θα χρειαστεί να παλέψει πολύ για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η κρητική ομάδα κατάφερε με δύο κεφαλιές μία του Σασιασβίλι στο 8΄και άλλη μια του Κατσικοκέρη στο 37΄ να σημειώσει δύο τέρματα και να αποβάλλει γρήγορα το άγχος από τα πόδια της , κάνοντας ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος όπου ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να αποδίδουν μέτριο ποδόσφαιρο με λιγοστές φάσεις και στις δύο εστίες.

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με καλές ευκαιρίες στο ματς με τον Αστέρα να χάνει καλή ευκαιρία στο 2΄ με τον Μπρέσκα και τον Εργοτέλη να απαντάει με τον Κατσικοκέρη στο 3΄.
Στην πρώτη καλή επίσκεψη του Εργοτέλη στην περιοχή του Αστέρα η κρητική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 8΄. Ο Μπέτο σέντραρε από τα δεξιά ο Ολίσε με το κεφάλι έστειλε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Σασιασβίλι με γυριστή κεφαλιά και εκμεταλλευόμενος και την λάθος έξοδο του Χακόμπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει άμεσα όμως το σουτ του Ούσερο στο 13΄ πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη που στο ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια της κρητικής ομάδας έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν θετικός όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29΄ για να χάσει πολύ καλή ευκαιρία ο Εργοτέλης με το σουτ του Γιαλούση από πλάγια δεξιά να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Αστέρα.

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 37΄ο Εργοτέλης με μια ακόμη κεφαλιά αυτή την φορά από τον Κατσικοκέρη κατάφερε να κάνει το 2-0. Ο Γιαλούσης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Κατσικοκέρης πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο.

Το δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και να μην κάνει ούτε μία ευκαιρία και τον Αστέρα να χάνει μια καλή ευκαιρία στο παιχνίδι για να μειώσει σε 2-1 στο 81΄ όταν ο Μπρέσκα βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη αλλά ο νεαρός γκολκίπερ του Εργοτέλη έδιωξε πολύ ωραία σε κόρνερ.

Εργοτέλης : Καβουσάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Σαρρής, Βίσιο, Τζούνιορ (75΄Τζούνιορ), Ολίσε (79΄Κουτσιανικούλης), Μπέτο, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Ρομάνο (90΄Χρυσοφάκης)

Αστέρας Τρίπολης : Χακόμπο, Τσαμπούρης (67΄Ναβάρο), Πιπίνης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Χουανίτο (46΄Εγκόν), Ουσέρο (67΄Ροτζέριο), Άλβαρες, Μπρέσκα, Περόνε, Ράγιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook