Έκκληση στους εταίρους των G20 να συμβάλλουν στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης απηύθυναν με κοινή επιστολή τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξηγώντας στην επιστολή τους στους G20 (που θα συναντηθούν κορυφής 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες της Γαλλίας), τις πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών τονίζουν:

\”Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δε αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη. Είναι απαραίτητο να ενεργήσουν από κοινού τα μέλη της G20 στο σύνολό τους υπό το πνεύμα της κοινής ευθύνης και του κοινού στόχου\”.

Προσθέτουν δε ότι στόχος της ΕΕ κατά τη σύνοδο στις Κάννες είναι \”η συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, η υποστήριξη μιας διαρκούς ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας\”.

Η επιστολή μπορεί να εκληφθεί και ως μία απάντηση στις πιέσεις της παγκόσμιας κοινότητας για ταχύτατη επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook