Επαναλαμβάνονται από σήμερα οι πτήσεις της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει το τέλος των κινητοποιήσεων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τις τελευταίες εβδομάδες και ανάγκασαν την εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της στο έδαφος το Σαββατοκύριακο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) έδωσε το πράσινο φως στην Qantas για την επανάληψη των πτήσεων και το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σίδνεϊ για το Λος Άντζελες περίπου στις 14:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Άλαν Τζόις τόνισε ότι θ\’ ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται πλήρης εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας πριν την Τρίτη.

Αποφασισμένος να κάνει τα συνδικάτα να υπαναχωρήσουν, ο Τζόις καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα τα εταιρείας από το Σάββατο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος Άντζελες. Περίπου 70.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πριν καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη της η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων τής στοίχισαν 51,2 εκατ. ευρώ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο διέταξε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων και παράλληλα έδωσε εντολή τόσο στη διοίκηση της Quantas όσο και στα σωματεία των εργαζομένων να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι σχέσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους επιδεινώθηκαν τον Αύγουστο, έπειτα από την ανακοίνωση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας και ανάθεσης υπηρεσιών σε τρίτες εταιρείες.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν άμεσα, θεωρώντας ότι οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα την περικοπή θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook