Την πρόθεση της χώρας μας για την συνέχιση υποστήριξης της Λιβύης σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, την διάθεση της Κρήτης και των ευκολιών της ως διαμετακομιστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και την διάθεση του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της “Επιτροπής Φίλων για την Υποστήριξη της Λιβύης” που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι Αρχηγοί Άμυνας των κρατών που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, ο πρόεδρος και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών της Λιβύης.

Στις εργασίες του συνεδρίου τέθηκαν από πλευράς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου οι απαιτήσεις υποστήριξης της Λιβύης κατά την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στις συνθήκες ασφάλειας (παροχή τεχνικών μέσων για την αναδιοργάνωση του κράτους, συγκέντρωση, έλεγχο και ασφάλεια των όπλων, ομαλή επανένταξη των πολιτών στον κοινωνικό τους ρόλο).

Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Σεΐχη διάδοχο του θρόνου του Κατάρ ο οποίος κατά την συνάντηση ευχαρίστησε την χώρα μας και εξήρε την σπουδαιότητα της συμμετοχής της στην επιτυχία της όλης επιχείρησης. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική που αναπτύχθηκε στην συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Τέλος στο περιθώριο του συνεδρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Λιβύης ο οποίος τον ευχαρίστησε με την σειρά του για την συμμετοχή της χώρας μας στις επιχειρήσεις και εξέφρασε την επιθυμία περαιτέρω συνεργασίας.

Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook