Ταλαιπωρία περιμένει από αύριο μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου τους οδηγούς στην κοιλάδα των Τεμπών όπου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνονται μόνο για δύο ώρες ανά ημέρα (6:00 – 8:00) και από 14 έως και 25 Νοεμβρίου θα υπάρχει πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές:


Προς Θεσσαλονίκη

Τα ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς Αγιά και μέσω της εθνικής οδού Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου

Τα φορτηγά που θα έχουν πάνω από 3,5 τόνους φορτίο θα εκτρέπονται:

Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω ΕΟ Λάρισας- Τρικάλων- Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα- Τυρνάβου-Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

Προς Αθήνα

Όλα τα Ι.Χ. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 ΠΑΘΕ] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

Είτε, μέσω εθνικής οδού Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου -Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Είτε, μέσω εθνικής οδού Κοζάνης -Γρεβενών -Καλαμπάκας Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία δια της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά- αποκλειστικά- κατοίκων της περιοχής, καθώς και φορτηγά για την τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook