Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την επιτυχία της στην αγορά των smartphone, η Samsung δήλωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει κινητά τηλέφωνα με ευλύγιστες οθόνες από το επόμενο μόλις έτος, με τις ταμπλέτες και άλλες κινητές συσκευές να ακολουθήσουν την νέα (μόδα) τεχνολογία λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με μια έκθεση της IDG, η Samsung, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ήθελε να αξιοποιήσει την επιτυχία του smartphone Galaxy S ΙΙ της, μια συσκευή που έχει ήδη ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πριν από πέντε μήνες, αναζητώντας τρόπους για την εισαγωγή ευέλικτων οθόνων σε συσκευές της τον επόμενο χρόνο, με τα smartphones - λάστιχο να υπολογίζουν να χτυπήσουν την αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

http://www.reviewsamsungasus.com/wp-content/uploads/2011/09/samsung-galaxy-skin-flexible-phone.jpgΑν και η τεχνολογία έχει επιδειχθεί από την Samsung σε πολλές περιπτώσεις, δεν ήταν γνωστές οι προθέσεις της να την εισαγάγει και τόσο σύντομα στα καταναλωτικά προϊόντα της.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα proho.gr, η λειτουργία της οθόνης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ευέλικτου OLED (οργανική δίοδος εκπομπής φωτός), η οποία μπορεί να καθοριστεί μέσα σε άκαμπτο θήκες για να διατηρήσει την καμπυλότητα της οθόνης. Η κατασκευή των ΟLED, επιτελείται χρησιμοποιώντας υλικά που εξασφαλίζουν την παραγωγή φωτός από κάθε pixel, καθιστώντας τες ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν από τις οθόνες LCD, οι οποίες απαιτούν μια ευέλικτη οθόνη αλλά και ένα οπίσθιο φωτισμό.

Η τεχνολογία OLED υπάρχει για αρκετά χρόνια, αλλά μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία δεν ήταν θεωρούνταν αξιόπιστη αρκετά για να χρησιμοποιηθεί σε καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές.