Παρέμβαση για την οικονομία, εν όψει της Συνόδου των G-20 έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε άρθρο του στους Financial Times. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως ο πεσιμισμός και η έκφραση φόβου μπορούν να μετατραπούν σε «αυτοεκπληρούμενες προφητείες».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Ντ.Κάμερον προειδοποίησε τους συνεργάτες του και ξένους ηγέτες πως θα πρέπει να σταματήσουν τις εικασίες για την εγχώρια και την παγκόσμια οικονομία.

«Στη σύνοδο κορυφής των G-20 , εάν λειτουργήσουμε με εσωστρέφεια, με πολιτικές ζητιανεύω-από-τον-γείτονα, αυτό δεν ωφελεί κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας στον δρόμο της ανάπτυξης του εμπορίου με την Κίνα και την Ινδία.

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Νικολά Σαρκοζί για την «στροφή» του Νικολά Σαρκοζί στο Πεκίνο για βολιδοσκόπηση πιθανής οικονομικής συνεισφοράς της Κίνας στον μηχανισμό στήριξης για την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω με πάθος ότι από την παγκόσμια οικονομία παρουσιάζονται ευκαιρίες, όχι απειλές και θα πρέπει να τις αδράξουμε» προσθέτει.

Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη είχε αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη και τόνισε ότι «δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την επιτυχία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook