Η Δάφνη, προβληματισμένη από τη συμπεριφορά του Ηλία, αποφασίζει να προσλάβει μια γυναίκα για να τον προσέχει και να κάθεται μαζί του όλη μέρα. Ο Λουκάς και η Νόρα εξηγούν στην Εύα ότι δεν μπορεί να καταγγείλει τον Θάνο για παρενόχληση, αφού δεν έχει κινηθεί εναντίον της. Την προτρέπουν, λοιπόν, να αφήσει τον Λευτέρη να τον προειδοποιήσει να κρατηθεί μακριά της. Η Νταίζη και ο Νικόλας συμφωνούν να εισπράξουν την κληρονομιά σε χρήματα και όχι σε διαμάντια και να διευθετηθεί επιτέλους αυτή η εκκρεμότητά τους με τον Ρούσσο. Η Μελίτα, προσπαθώντας να καλύψει όσα έχει κάνει και ταυτόχρονα να κρύψει τον πανικό της, επιστρέφει στο σπίτι φορτωμένη με τσάντες από ψώνια και με χαλαρή διάθεση. Η Αμαλία την βλέπει και χαίρεται κάπως, θεωρώντας ότι μάλλον η κόρη της αρχίζει να συνέρχεται. O Λουκάς και ο Στέφανος προσπαθούν να καταλάβουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την εγκληματική ενέργεια εναντίον της Εριέττας. Η Αντιγόνη αποφυλακίζεται και η Νταίζη συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα για να γλιτώσει ο Χρήστος την προφυλάκιση.

Η εσωτερική αιμορραγία της Εριέττας δεν λέει να σταματήσει και είναι πιθανό να χρειάζεται μια επιπλέον χειρουργική επέμβαση. Η Νόρα επισκέπτεται τον Χρήστο στο κελί για να τον προετοιμάσει για την απολογία του στον ανακριτή. Ο Λευτέρης βρίσκει τον Θάνο και τον προειδοποιεί να μην ξαναενοχλήσει την Εύα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστεί να καταφύγει στη βία. Ο Θάνος, όμως, δεν πτοείται από τις απειλές του. Πλησιάζει και πάλι την Εύα και της ξεκαθαρίζει πως αυτά που κυνηγάει στη ζωή του, συνήθως τα κερδίζει. Η Αμαλία επισκέπτεται τον Στέφανο και τον Λουκά στο νοσοκομείο και εύχεται να πιαστεί αυτός που πυροβόλησε την Εριέττα, αγνοώντας ότι πρόκειται για την ίδια της την κόρη. Ο ανακριτής αποφασίζει την προφυλάκιση του Χρήστου και η Νταίζη είναι απαρηγόρητη. Ο Ηλίας αρνείται να δεχτεί την παρουσία της γυναίκας που η Δάφνη προσέλαβε για να τον φροντίζει και αντιδρά επιθετικά.

O Στέφανος συνειδητοποιεί για πρώτη φορά πόσο πολύ αγαπάει την Εριέττα. Η απόδραση του Χρήστου γίνεται γνωστή σε όλους. Η Εύα, μην αντέχοντας άλλο τις παρενοχλήσεις του Θάνου, πηγαίνει μαζί με τον Λευτέρη στην αστυνομία και κάνει μια καταγγελία σε βάρος του. Παράλληλα, μιλάει ανοιχτά στη Μαρίλια για την επανεμφάνιση του Θάνου, ώστε να είναι και εκείνη προετοιμασμένη αν τύχει να τον συναντήσει. Επίσης, ζητάει από εκείνη να μην ανακατευτεί σ\’ αυτήν την υπόθεση. Ο Παναγιώτης υποψιάζεται ότι για την απόδραση του Χρήστου ευθύνεται η Νταίζη και διατάζει να την παρακολουθούν στενά. Η Νταίζη, για να θολώσει τα νερά, δανείζεται το αυτοκίνητο της Στέλλας και πηγαίνει να βρει τον Χρήστο και να τον περιθάλψει. Η Μελίτα επισκέπτεται τον Λουκά στο νοσοκομείο και ζητάει να πληροφορηθεί για την κατάσταση της Εριέττας. Η Νταίζη αποφασίζει να κρύψει τον Χρήστο στο σπίτι του Νικόλα. Ο Λευτέρης πέφτει θύμα ξυλοδαρμού.

Η Νταίζη προσπαθεί να περιποιηθεί το τραύμα του Χρήστου, αλλά συνειδητοποιεί ότι πρέπει να τον δει επειγόντως ένας γιατρός. Η κατάσταση της υγείας της Εριέττας δείχνει να βελτιώνεται, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Λουκά, τον Στέφανο και την υπόλοιπη παρέα. Τα νέα, όμως, φέρνουν πανικό στη Μελίτα, η οποία φοβάται ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η πράξη της. \’Ετσι, αποφασίζει να ενδώσει στις πιέσεις της Αμαλίας να πάνε μαζί ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Η Αμαλία χαίρεται, θεωρώντας ότι η Μελίτα συνέρχεται ψυχολογικά. Δηλώνει στον Πέτρο ότι θα γυρίσουν πίσω μόνο όταν βεβαιωθεί ότι τίποτα πια δεν θα ταράξει τη ζωή τους. Η Δάφνη τυχαία επισκέπτεται το σπίτι του Νικόλα και πέφτει πάνω στη Νταίζη και τον Χρήστο. Η Νταίζη την ικετεύει να μην τους καρφώσει στην αστυνομία και η Δάφνη πείθεται, μπροστά στην έκδηλη αγάπη της Νταίζης για τον Χρήστο. Ο Νικόλας περιποιείται το τραύμα του Χρήστου, αλλά ξεκαθαρίζει στη Νταίζη πως μόλις βελτιωθεί η κατάστασή του, πρέπει να τον πάρει και να φύγουν αμέσως από το σπίτι του. Η Νόρα γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει πως και η Στέλλα έχει ανάμειξη στην υπόθαλψη του δραπέτη Χρήστου. Η Εύα κάνει μήνυση στον Θάνο.

Ο Λουκάς συμβουλεύει τον Χρήστο να παραδοθεί, πριν πάρει στο λαιμό του και τους υπόλοιπους που τον καλύπτουν. Η Νταίζη, όμως, αρνείται και του εξηγεί ότι θα κάνει τα πάντα για να τον φυγαδεύσει. Ο Λουκάς και η Νόρα πληροφορούνται τα νέα από τον Στέφανο. Αποφασίζουν να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα, αφού η Εριέττα δεν έχει συνέλθει ακόμα πλήρως. Η Εύα λαμβάνει μια ανθοδέσμη και ένα σημείωμα από τον Θάνο και καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά Αποφασίζει να συναντήσει την πρώην γυναίκα του. Εκείνη την πληροφορεί ότι ο Θάνος είχε και στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα. Ο Νικόλας υπογράφει τα συμβόλαια με τον Πέτρο και εισπράττει την κληρονομιά. Ειδοποιεί και τη Νταίζη να εισπράξει το δικό της μερίδιο. Ο Πέτρος ξεκαθαρίζει στον Λουκά ότι θα αποσύρει τις αγωγές και την καταγγελία στο πειθαρχικό και επιθυμεί να σταματήσουν όλα μεταξύ τους. Ο Λουκάς μαθαίνει ότι η Μελίτα ετοιμάζεται να φύγει. Αυτό θορυβεί τον Στέφανο, που την θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση της Εριέττας. Η Νταίζη, με τη βοήθεια της Στέλλας, εφοδιάζει με τρόφιμα το σπίτι του Νικόλα και η αστυνομία την εντοπίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook