Λίγα πράγματα μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα τόσο αποφασιστικά όσο ένα καλό σπινιάρισμα…

Η θέα του λάστιχου που περιστρέφεται μανιασμένα -αλλά το αυτοκίνητο αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει-, ο στριγκός ήχος που διαπερνά το τύμπανο και το απαραίτητο «καπνιστικό» εφέ κάνουν κάθε κεφάλι να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του. Είναι αγενές, είναι κακό για τα λάστιχα, κακό για τη μηχανή, αλλά τόσο υπέροχα απελευθερωτικό! Όλη αυτή η δύναμη που κρύβεται στο καπό…

Όλοι νομίζουν ότι απλά κάνεις φιγούρα. Άσ’ τους να νομίζουν! Το delamagen.gr σου μαθαίνει πώς να το κάνεις σωστά για να το χαρείς στο φουλ του.

Tο μυστικό: όλα είναι στο δεξί σου πόδι.

1. Με το αριστερό σου πόδι να κρατά τον συμπλέκτη πατημένο, βάλε πρώτη. Τοποθέτησε το δεξί σου πόδι στα πεντάλ κατά τέτοιο τρόπο ώστε με τη φτέρνα να κρατάς πατημένο το φρένο και με τα δάχτυλα να μπορείς να δουλεύεις το γκάζι.

2. Συνεχίζοντας να κρατάς πατημένα συμπλέκτη και φρένο, δώσε λίγο γκάζι με τα δάχτυλα του δεξιού σου ποδιού. Όταν αυξηθούν οι στροφές, άρχισε να αφήνεις τον συμπλέκτη μέχρι το σημείο που πάει να δώσει κίνηση. Θα νιώσεις το αμάξι να προσπαθεί να κινηθεί, αλλά το φρένο θα το κρατά βιδωμένο στη θέση του. Δώσε κι άλλο γκάζι μέχρι να νιώσεις τους τροχούς να απελευθερώνονται, που σημαίνει ότι η ενοχλητική πρόσφυση έχει πάει στα τσακίδια και οι ρόδες περιστρέφονται ανενόχλητα.

3. Τώρα μπορείς να αφήσεις τελείως τον συμπλέκτη. Μετακίνησε λοιπόν το αριστερό σου πόδι στο φρένο και με το δεξί ανενόχλητο στο γκάζι κοντρόλαρε την ένταση του σπινιαρίσματος.

4. Δυστυχώς, όπως όλα τα ωραία, το σπινιάρισμα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Άφησε λίγο το γκάζι μέχρι οι τροχοί να ξαναποκτήσουν επαφή με τον δρόμο και επαναπαύσου στις δάφνες σου.

Η μυρωδιά του καμένου ελαστικού θα μαρτυρεί τον θρίαμβό σου…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook