Δεκατέσσερις Ρουμάνοι επιβάτες ενός μικρού λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον αυτοκινητόδρομο M43 στην Ουγγαρία μεταξύ των πόλεων Μάκο και Βουδαπέστη.

Το μικρό λεωφορείο με ρουμανικές πινακίδες, που είχε ξεκινήσει από τη Βαλένθια της Ισπανίας με 15 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με νταλίκα που κατευθυνόταν στην Βουδαπέστη.

«Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ουγγρική αστυνομία, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που είχε ξεκινήσει από την πόλη Άραντ της δυτικής Ρουμανίας αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το βαρύ όχημα έσπασε τις διαχωριστικές μπάρες και συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο», ανέφερε ο Ρουμάνος πρόξενος στην Γενικό Προξενείο στην πόλη Σέγκεντ της Ουγγαρίας, Ράζβαν Τσιόλτσα.

Δεκατέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών έχασαν τη ζωή τους. Ένας επιβάτης μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σέγκεντ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί με τραύματα ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος αναμένεται στη διάρκεια της μέρας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.