Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz είπε ότι θα αποδεχθεί την απομείωση κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του.

«Όσον αφορά την συμμετοχή μας σε αρκετές από τις συζητήσεις (που έγιναν), μπορείτε να συμπεράνετε ότι θα συμμετάσχουμε σε αυτό», είπε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Πολ Αχλάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Der Standard.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε απομείωση 54% που πέρασε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Η εταιρεία εκτιμά ώς δεν πρόκεται να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις από αποφάσεις της ΕΕ στα αποτέλεσματα τέταρτου τριμήνου, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από πως θα αποδεχθούν οι αγορές την προτεινόμενη λύση και πως αυτή θα εφαρμοστεί τεχνικά.

Η Allianz χαιρέτισε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για την ελληνική κρίση χρέους, λέγοντας ότι δείχνουν πως είναι ικανή να επιτύχει βιώσιμους συμβιβασμούς.

«Αυτό θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μία μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση χρέους», επισήμανε.

Η ασφαλιστική βιομηχανία κατείχε 24 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους στα τέλη του 2010, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, το ποσοστό της έκθεσής τους δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο αυτό των τραπεζών, οι οποίες υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στο πλαίσιο των τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook