Το Ενυδρείο Κρήτης προσφέρει και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα σπουδών των μαθητών, το τμήμα εκπαίδευσης του Cretaquarium θαλασσόκοσμος σχεδίασε πέντε νέα εκπαιδευτικά πακέτα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που το Ενυδρείο ήδη προσφέρει.

Χαρακτηριστικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ενυδρείου πέρα από το γεγονός ότι είναι προσαρμοσμένα στην εκπαιδευτική ύλη των μαθητών ,είναι ο βιωματικός τρόπος με τον οποίο αυτά μεταφέρουν την γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον στον μαθητή.

Μάλιστα σε ορισμένα από αυτά η θεματολογία μπορεί να προσαρμοστεί στην ηλικία και στο επίπεδο των μαθητών προσφέροντας έτσι μεγάλη ευελιξία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι Μικροί Ερευνητές, το Εμείς και η Θάλασσα, ο Βυθός με τα χίλια πρόσωπα, το Μια θάλασσα γεμάτη ζωή και η Καρδιά του θαλασσόκοσμου υπόσχονται να οδηγήσουν τους μαθητές, σε ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης στον θαλάσσιο κόσμο.

Ταυτόχρονα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούνται στις εγκαταστάσεις του Θαλασσόκοσμου, το Ενυδρείο δίνει την δυνατότητα σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες ,μέσω τις σύγχρονης τεχνολογίας και του e-learning,να το «επισκεφτούν» και να γνωρίσουν τον μοναδικό του κόσμο.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν εργασίες (αφίσες, χειροτεχνίες, παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα κλπ) εμπνευσμένες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ενυδρείου ή την επίσκεψή τους σε αυτό ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ σχολικών εργασιών που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Ενυδρείου στο τέλος του σχολικού έτους.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ενυδρείου Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook