Σε συνεδρίαση στην Αθήνα στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Δύο Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» πρόκειται να συμμετάσχει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες απευθύνεται στις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης, οι οποίες καλούνται να την υπογράψουν, να αναλάβουν δημόσια επίσημη δέσμευση για την προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων, και να υλοποιήσουν, εντός της επικράτειάς τους, τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στη Χάρτα.

Προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων, κάθε υπογράφουσα αρχή αναλαμβάνει να καταρτίσει ένα Σχέδιο Δράσης για ένταξη της Ισότητας των Φύλων, στο οποίο καθορίζονται οι προτεραιότητες, οι ενέργειες και τα μέσα για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, κάθε υπογράφουσα αρχή αναλαμβάνει να αναπτύξει σχέσεις με όλα τα όργανα και τους φορείς στην επικράτειά της, προκειμένου να προωθήσει την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.

Η Χάρτα εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) σε συνεργασία με πολλούς εταίρους, οι οποίοι παρατίθενται παρακάτω. Η εκπόνηση είχε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του 5ου Κοινοτικού Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα υπάρξει παρέμβαση της Δημάρχου Φαιστού σε σχέση με τη δράση του Δήμου, αλλά και τα θέματα που θίγονται στη χάρτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook