Για να προωθηθεί το συντομότερο η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Βαλσαμιώτη απαιτείται, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της δεύτερης συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών από τη Περιφέρεια Κρήτης, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

«Το Υπουργείο αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΑΔΥΚ και έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προωθηθεί η ολοκλήρωση του έργου με προϋπόθεση την εξασφάλιση της χρηματοδότησης».

Απαντώντας στο σύνολο της ερώτησης του κ. Βαλυράκη που αφορούσε στην πορεία κατασκευής και ολοκλήρωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νομό Χανίων, για την λιμνοδεξαμενή Έλους ο Υπουργός σημειώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των ιδιοκτητών των εδαφικών ζωνών προκειμένου να υπάρξει η συγκατάθεση τους και να ξεκινήσουν οι εργασίες στα κτήματα τους και έως ότου αποζημιωθούν στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας απαλλοτρίωσης.

Για την αποκατάσταση των λιμνοδεξαμενών της Χρυσοσκαλίτισσας και των Αγίων Θεοδώρων ο κ. Σκανδαλίδης υπογραμμίζει ότι η μελέτη αποκατάστασης της λειτουργικότητας της λιμνοδεξαμενής βρίσκεται στη διαδικασία ανάθεσης η οποία θα περατωθεί εντός έξι μηνών και μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης μετά από οκτώ μήνες και αφού προηγηθεί η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής.

Αναφορικά με την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων στη Κίσσαμο η οποία αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα εξετάζεται η βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση, ώστε να υλοποιηθούν τα ενδεικνυόμενα έργα σε μια δύσκολη από γεωτεχνικογεωλογικής άποψης περιοχή.

Τέλος για την κατασκευή του διδύμου φράγματος Ντεριάνου – Σεμπρονιώτη ο Υπουργός τονίζει ότι στη παρούσα φάση εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και συμβασιοποίησης νέων έργων στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» η οποία είναι ιδιαίτερα δυσχερής γιατί οι οικονομικές δυνατότητες του προγράμματος είναι περιορισμένες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook