Συνάντηση με την τρόικα είχε την Πέμπτη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την οποία συζητήθηκε η ανάγκη επίσπευσης διαρθρωτικών αλλαγών, στο πλαίσιο της έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου.

Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας.

Οι αβεβαιότητες της Τρόικα εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ταμεία), στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιθυμούν να δουν πώς θα εφαρμοσθούν αυτές και εάν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές. Παράλληλα αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

Η εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών \”δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ\”, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook