H Hewlett Packard ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωριστεί το τμήμα προσωπικών υπολογιστών, είτε μέσω spin-off, είτε με την πώλησή του, όπως είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ο πρώην πλέον επικεφαλής της εταιρείς Λίο Αποθέκερ. Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται από το Σεπτέμβριο η Μεγκ Ουίτμαν (που ηγήθηκε του eBay επί μια και πλέον δεκαετία) και η απόφαση για το τμήμα PC είναι από τις πρώτες που λαμβάνει.

Η Hewlett Packard κατέληξε στην απόφαση να διατηρήσει το τμήμα υπολογιστών, καθώς η απόσχιση ή η πώλησή του θα δημιουργούσαν μεγάλα εσωτερικά κενά. Κυρίως, το κόστος για την κάλυψη των αναγκών άλλων τμημάτων που καλύπτει το τμήμα PC, θα ήταν τέτοιο που θα εξανέμιζε το όποιο όφελος από την πώλησή του.

Τα σχέδια του Αυγούστου που ανατρέπονται προέβλεπαν ότι μέχρι το τέλος του 2011 και το αργότερο σε 18 μήνες η Hewlett Packard θα είχε βρει την πλέον κατάλληληλη εναλλακτική στρατηγική για το κορυφαίο τμήμα προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως -μεταξύ άλλων, εξεταζόταν και ο διαχωρισμός της κατασκευής PC σε ξεχωριστή εταιρεία μέσω spin-off ή άλλης συναλλαγής. Την ημέρα της ανακοίνωσης η μετοχή της HP σημείωσε πτώση 20%.

Πάντως, η υπαναχώρηση της HP δεν αποκαλύπτει τι μέλλει γενέσθαι με το WebOS, το λειτουργικό σύστημα που ανέπτυξε η HP εκμεταλλευόμενη την πλούσια κληρονομιά της Palm, την οποία είχε εξαγοράσει το Μάιο του 2010 αντί 1 δισ. δολαρίων. Άγνωστο παραμένει επίσης το μέλλον tablet και smartphone της Hewlett Packard.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook