Η Microsoft κατέκτησε την πρώτη θέση στον  κατάλογο των πολυεθνικών επιχειρήσεων µε  το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, ενώ στην πεντάδα βρίσκονται οι εταιρείες SAS, NetApp,  Google και Fedex Express. Στη  δεκάδα ακολουθούν οι εταιρείες Cisco, Marriott, McDonald’s,  Kimberly-Clark και SC Johnson.

Στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε την Κυριακή από το Great Place  to Work®, την εταιρεία έρευνας, συµβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης, η πρώτη ετήσια λίστα µε τις 25 καλύτερες  πολυεθνικές εταιρείες στον κόσµο (World’s Best Multinational  Workplaces) σε επίσηµη εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε  στους χώρους του New York  Stock Exchange.

Στη λίστα την πρώτη θέση φέτος κατέλαβε η Microsoft.

Από την ανακοίνωση της πρώτης λίστας µε τις καλύτερες εταιρείες που δηµοσιεύτηκε το 1997  (Best Companies to Work For®  σε συνεργασία µε το περιοδικό «Fortune»), το Great Place to  Work® αξιολογεί και αναδεικνύει τις εταιρείες µε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε πάνω από  45 χώρες, µε τελευταία προσθήκη  στη µεγάλη αυτή λίστα την Κίνα.

Η λίστα «World’s Best  Multinational Workplaces» αποτελεί την πρώτη ενιαία λίστα  που βασίζεται σε έρευνα των απόψεων εργαζοµένων, η οποία  διεξάγεται σε χιλιάδες εταιρείες σε έξι ηπείρους και είναι συνεπώς η µεγαλύτερη παγκόσµια ετήσια έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον.

«Πρόκειται ουσιαστικά για την  πρώτη παγκόσµια κατάταξη εταιρειών που µετράει τον βαθµό της εµπιστοσύνης, της υπερηφάνειας και της συντροφικότητας στον εργασιακό χώρο»  τονίζει ο Jose Tolovi Jr., Global  CEO του Great Place to Work®.

 «Αναδεικνύει την αφοσίωση  των συγκεκριµένων εταιρειών  στον παράγοντα “άνθρωπο” και  οι εταιρείες που βραβεύονται σήµερα είναι πολύ υπερήφανες γι’  αυτό το επίτευγµά τους.

Βάσει  των αποτελεσµάτων της έρευνας  αυτής µπορούµε να πούµε χωρίς  καµία αµφιβολία ότι αυτές οι 25  εταιρείες αποτελούν τους καλύτερους εργοδότες στον κόσµο».

 «Είµαστε ενθουσιασµένοι που  η αφοσίωση της Microsoft στην  καινοτοµία και το πάθος µας για  το πώς η τεχνολογία µπορεί να  µεταµορφώσει τις ζωές των ανθρώπων αναγνωρίζονται πλέον σε όλον τον κόσµο»  δήλωσε η Lisa Brummel, Chief  People Officer της Microsoft.
 
«Η  Microsoft είναι ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον όχι µόνο λόγω των όσων πράττουµε αλλά και  εξαιτίας της ποιότητας της εταιρι κής κουλτούρας που οι εργαζόµενοί µας έχουν συλλογικά χτίσει».

Εχοντας ως βάση τις απαντήσεις 2,5 εκατ. εργαζοµένων στην  έρευνα που αντιπροσωπεύουν ένα εργατικό δυναµικό άνω των 10  εκατ. ανθρώπων, καθώς και την  ανάλυση των πρακτικών και των  πολιτικών διοίκησης ανθρώπινου  δυναµικού σε περισσότερες από  5.500 επιχειρήσεις, είναι ευνόητο ότι µία θέση σε αυτή τη λίστα  είναι ιδιαίτερα περιζήτητη – και  βοηθάει στην ανάπτυξη της κερ δοφορίας και στην προσέλκυση  του καλύτερου εργατικού δυναµικού, σύµφωνα µε τον Tolovi.

H λίστα περιλαµβάνει τις 25  καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες  στον κόσµο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον.
Πρόκειται για την πρώτη κατάταξη εταιρειών που κάνει το Great Place  to Work® σε παγκόσµιο επίπεδο.

Οι 25 εταιρείες που διακρίνονται επιλέχθηκαν ανάµεσα σε  350 πολυεθνικές που συµµετείχαν στην έρευνα σε 45 χώρες.

 
Μια εταιρεία για να είναι  υποψήφια γι’ αυτή τη λίστα  πρέπει να διακριθεί σε πέντε  τουλάχιστον εθνικές λίστες  ως Best Workplaces, δηλαδή  να βραβευθεί για το καλό της  εργασιακό περιβάλλον στην  εθνική έρευνα τουλάχιστον  πέντε χωρών, να απασχολεί  5.000 εργαζομένους  παγκοσμίως και τουλάχιστον  το 40% του εργατικού της  δυναμικού να εργάζεται  εκτός της χώρας στην  οποία εδρεύουν τα κεντρικά  γραφεία της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook