Η έγκυρη ιστοσελίδα Politico.com κατηγόρησε χθες για εμπλοκή σε σεξουαλικό σκάνδαλο τον βαπτιστή ιεροκήρυκα Χέρμαν Κέιν, «εκλεκτό» του Tea Party και πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι ο 65χρονος Αφροαμερικανός, όταν ήταν πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδίας Εστιατόρων τη δεκαετία του \’90, παρενόχλησε σεξουαλικά δύο γυναίκες υπαλλήλους του. Οι δύο γυναίκες λένε ότι ο Κέιν τους μιλούσε πρόστυχα και τους έκανε καθημερινά ανήθικες προτάσεις με αποτέλεσμα εκείνες να αναγκαστούν όχι μόνο να παραιτηθούν, αλλά και να υπογράψουν μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε την πλήρη αποζημίωσή τους, με την προϋπόθεση πως θα τηρούσαν «εχεμύθεια» για τους λόγους που εγκατέλειψαν τη θέση τους.

Ο ίδιος ο Χέρμαν Κέιν, σε δήλωσή του, αρνείται τα πάντα μιλώντας για μια «αναίτια προσωπική επίθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και προσθέτοντας πως «σπέρνουν φήμες για την προσωπικότητά μου που δεν ευσταθούν».

Ο 65χρονος Αφροαμερικανός, που προβάλλεται ως ο ευνοούμενος του υπερσυντηρητικού «Κόμματος του Τσαγιού», βρίσκεται στην πρώτη θέση της κούρσας στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο και πολιτικοί αναλυτές τον θεωρούν πλέον ως τον επικρατέστερο υποψήφιο για τον άνθρωπο που θα τεθεί αντιμέτωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2012.

Ο Κέιν μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στο Τενεσί, γιος ενός πατέρα που εργάστηκε ως κουρέας, θυρωρός και ταξιτζής και μιας καθαρίστριας. Ως παιδί έζησε την πολιτική του φυλετικού διαχωρισμού, με τις χωριστές βρύσες και τις χωριστές θέσεις στα λεωφορεία για τους λευκούς και τους Αφροαμερικανούς, και δεν έχει εκλεγεί ποτέ ως τώρα σε αιρετό αξίωμα. Αποφοίτησε το 1967 από το Κολέγιο Μορχάουζ της Ατλάντας με πτυχίο στα μαθηματικά και στο διάστημα που εργαζόταν για το Πολεμικό Ναυτικό έκανε μεταπτυχιακά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Περντιού.

Υπήρξε παρουσιαστής εκπομπής στο ραδιόφωνο, πολιτικός υπάλληλος στο Πολεμικό Ναυτικό ως ειδικός στους βαλλιστικούς πυραύλους, και υπάλληλος στην ομοσπονδιακή τράπεζα Fed. Η σπουδαιότερη δουλειά του ήταν αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας φαστ-φούντ «Godfather\’s Pizza», την οποία κατάφερε και «ανέστησε» οικονομικά μετά την πτώχευση που είχε κηρύξει. Ο Βαπτιστής ιερέας και βαθύτατα θρησκευόμενος πολιτικός είναι παντρεμένος εδώ και 43 χρόνια με την ίδια γυναίκα και έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook