Ότι η εγκληματικότητα πλήττει τους κατοίκους είναι κάτι περισσότερο από πασιφανές, καθώς μία μόνο ματιά να ρίξει κάποιος στο αστυνομικό δελτίο είναι αρκετό για να καταλάβει ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Η ίδια διαπίστωση μπορεί να διατυπωθεί και για τη Λάρισα, η οποία τείνει να γίνει… Σικάγο με επιθέσεις πρωτοφανείς για τα τοπικά χρονικά.

Άλλωστε, δεν είναι και λίγο μέσα σε μερικές ώρες δύο κουκουλοφόροι να επιτίθενται σε ζευγάρι συμπολιτών και να τραυματίζουν στο κεφάλι με μαχαίρι τον 45χρονο σύζυγο για να πάρουν την τσάντα της συζύγου που είχε το φοβερό ποσό των 45 ευρώ.

Ενώ λίγο νωρίτερα να έχει αποκαλυφθεί η λειτουργία ενός μικρού καζίνο στην πόλη, και να συλλαμβάνονται μέσα στη νύχτα εννέα άτομα οι οποίοι φαινομενικά βρίσκονταν στο… καφενείο.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα της εγκληματικότητας να έρχεται το περιστατικό στη Βελίκα μετά τα μεσάνυχτα, όπου άγνωστος πυροβόλησε στον αέρα θέλοντας να διαφύγει από ταβέρνα την οποία είχε διαρρήξει για να πάρει μία τηλεόραση.

Από την άλλη σχεδόν καθημερινή είναι η αναφορά στην δράση μικροκλεφτών που για λίγα ευρώ μπορεί να απειλήσουν ακόμη και με σύριγγα, όπως πρόσφατα σε τυροπιτάδικο κεντρικού πεζοδρόμου της Λάρισας ή στις απάτες που υφίστανται ευκολόπιστοι ηλικιωμένοι, όπως και στην έξαρση των συλλήψεων για ναρκωτικά. Μέσα σ’ αυτό το πάζλ δεν λείπουν και τα περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας με πιο πρόσφατο αυτό της ένοπλης ληστείας στα ΕΛΤΑ της οδού Παπαναστασίου.

Όλα τα παραπάνω ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να αποτελούν τα αστυνομικά συμβάντα για τη Λάρισα μέσα σε διάστημα λίγων μόνων ημερών.

Από την άλλη η κατάσταση με την εγκληματικότητα κάνει όλο και πιο φοβικό τον απελπισμένο – λόγω οικονομικής δυσπραγίας – πολίτη, ενώ διαλύει ακόμη περισσότερο την βαριά τραυματισμένη κοινωνική συνοχή.

Και δυστυχώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο kosmoslarissa.gr, τα πράγματα δείχνουν πως θα πάνε ακόμη χειρότερα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook