Για αύξηση των προοπτικών εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας, και για το ότι ουσιαστικά η χώρα ωθείται σε χρεοκοπία, κάνει λόγο το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα, μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «ο Παπανδρέου ρισκάρει με το τέχνασμά του να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία εάν απορριφθεί από τους ψηφοφόρους, και αυξάνει ήδη τις εντάσεις με τους διαφωνούντες εντός του κόμματός του».

Ο οικονομολόγος της Standard Chartered, Thomas Costerg, δηλώνει ότι «ο Παπανδρέου μπορεί να χάσει στο δημοψήφισμα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές. Η υψηλή αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα στην Ιταλία».

Επίσης, ο Mohamed El-Erian τόνισε πως η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι «σημαντική και επακόλουθη. Εκτός του ότι αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό στοίχημα, βάζει σε δύσκολη θέση την τρόικα, σε ό,τι αφορά στις εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα».

Εξέφρασε ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.grτ, ην ανησυχία ότι η συμφωνία της ΕΕ φαίνεται να «μπάζει» από πολλές πλευρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook