Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας εντελώς υποκριτικό το εύρημα του δημοψηφίσματος.

«Ο επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την απροσμέτρητη μεγαλομανία και ανικανότητα των ηγετών της μας οδηγεί εδώ και δυόμιση χρόνια προς το απόλυτο χάος. Παίζουν με τις αντοχές του λαού μας και χρησιμοποιούν τους θεσμούς αδιαφορώντας για τις συνέπειες» τονίζει.

Ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει έως τώρα πολλές σοβαρότατες αποφάσεις και έχει υπογράψει συμφωνίες, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα.

«Μας ρώτησε όταν μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Ή όταν υπέγραφε την πρώτη δανειοληπτική σύμβαση; Τώρα που μας έδεσε χειροπόδαρα, τώρα θυμήθηκε το Δημοψήφισμα;»

Παράλληλα εκτιμά ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν στην κάλπη προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού.

«Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της Κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντάς μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις.

» Όχι λοιπόν στο δημοψήφισμα.»

(in.gr)