Την αντίθεση τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσμστος επί της νέας δανειακής σύμβασης, που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός, εξέφρασαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καθώς και το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

«Το ελληνικό εμπόριο αδυνατεί να καταλάβει τόσο την σκοπιμότητα του ερωτήματος όσο και το επιθυμητό αποτέλεσμα του προαναγγελθέντος δημοψηφίσματος. Οι μικρομεσαίοι έμποροι νιώθουμε φοβισμένοι και απαισιόδοξοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης και τόνισε:

«Δεν χρειαζόμαστε εκβιαστικά διλλήματα και διχασμούς. Χρειαζόμαστε λύσεις στα προβλήματά μας και όχι πολιτικούς ελιγμούς υψηλού κινδύνου, που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα μας σε περιπέτειες και την ελληνική οικονομία σε ολική κατάρρευση. Σε μια στιγμή που η πραγματική οικονομία βάλλεται από μέτρα της κυβέρνησης και αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, η προαναγγελία ενός δημοψηφίσματος μόνο περισσότερα προβλήματα θα προσθέσει στην αγορά».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε, επίσης, ότι η μεσαία τάξη της χώρας και η υγιής επιχειρηματικότητα υποστηρίζουν σταθερά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και σημείωσε πως «σε αυτή τη δύσκολη φάση περιμέναμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ουσιαστική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, καλύτερη διαπραγμάτευση των όρων και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

«Οι επιπτώσεις δεν θα είναι καταστροφικές μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά απειλούν ακόμη και το μέλλον του ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος

«Η εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στην παρούσα συγκυρία αποτελεί πράξη πολιτικής σχιζοφρένειας με καταστροφικές επιπτώσεις» πρόσθεσε.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook