Εξωφρενική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και πάνω απ\’όλα επικίνδυνη ήταν η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη απέναντι στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του για να τους πει, τι; Ότι \”Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις\”!

Μπήκαν λοιπόν στο γραφείο του οι τέσσερις Αρχηγοί (Α/ΓΓΕΘΑ, Ι.Γιάγκος, Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης και Α/ΓΕΣ Δ.Κλόκοζας) κάθισαν στον καναπέ και με ύφος υπουργού που έχει μπροστά του θητεία ετών και όχι ωρών (το πολύ) τους είπε τα εξής πρωτοφανή:

\”Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία και της έντασης τις ανέβαλα. Τώρα κρίνω ότι είναι η κατάλληλλη στιγμή (σ.σ.: τώρα που πέφτει η κυβέρνησή του από ώρα σε ώρα ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα γεγονότα) και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε κρίσεις και τη αντικατάστασή σας\”!

Έτσι αποστρατεύονται άπαντες οι Αρχηγοί και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι:

•Μιχάλης Κωσταράκος ,νυν διοικητής Γ΄ΣΣ. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ
•Αντιστράτηγος Ζαζιάς,νυν διοικητής Δ΄ΣΣ,αναλαμβάνει Α/ΓΕΣ
•Αντώνης Τσαντιράκης ,αρχηγός ΑΤΑ ,γίνεται Α/ΓΕΑ
•Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης,νυν διοικητής ΔΔΜΝ,γίνεται Α/ΓΕΝ

Με τις προαγωγές αυτές συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη.

Για παράδειγμα αποστρατεύεται ο υποναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης και ο υποπτέραρχος Σάκης Παπανικολάου που είχαν επανέλθει με το καθεστώς Βενιζέλου.

Οι Αρχηγοί ήδη ενημερώνονται.

(defencenet-onalert)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook