Ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος κ. Γιάννης Φιλιππίδης συναντήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και τον κ. Γιώργο Ξένο, υπεύθυνο του ΠΑΟΔΑΝ σε θέματα αθλητισμού.

Ο κ. Φιλιππίδης ξεκίνησε στις 5 Μαίου 2011 ένα μαραθώνιο ταξίδι και έναν αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών σε όλους τους νομούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας με σκοπό να φτάσει στην Κρήτη και να μεταφέρει ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης της νεολαίας, των πολιτών και των τοπικών αρχών το οποίο αφορά τη δωρεά οργάνων, την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάπτυξη οικολογικών συμφερόντων.

Τον Αύγουστο έφθασε στην Αθήνα αφού είχε διανύσει μία απόσταση 3 χιλιάδων χιλιομέτρων αλλά η ζέστη και η κόπωση των ανάγκασαν να σταματήσει για λίγο το περιπετειώδες αλλά ενδιαφέρον ταξίδι του.

Κάθε ημέρα περπατά πολλά χιλιόμετρα από 40 έως και 70 χιλ. σε γοργό ρυθμό και τα βράδια κατασκηνώνει στην ύπαιθρο για να ξυπνήσει το πρωί συνεχίζοντας και πάλι αυτή την μοναδική «διαδρομή ζωής» όπως την αποκαλεί ο ίδιος.
sm_2011_1020.jpg

Στην διάρκεια του ταξιδιού του έχει επισκεφτεί πολλούς Δήμους προκειμένου να ενημερώσει προσωπικά τους Δημάρχους για αυτό το τόσο επίπονο αλλά γεμάτο αισιοδοξία εγχείρημά του!

Μέχρι τώρα έχει διανύσει 5 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το προπύργιο της ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και είναι ο 45ος νομός που επισκέπτεται ενώ δεν του μένουν παρά λίγα χιλιόμετρα πριν τερματίσει στην πόλη της Σητείας.

«Παρά τις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές που είχα με τις τοπικές αρχές, τους φορείς, τους συλλόγους και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με τις άδειες των επιθεωρητών μίλησα και σε αρκετά σχολεία ενημερώνοντας τους μαθητές. Αυτή τη στιγμή νιώθω αρκετά κουρασμένος αλλά πολύ ικανοποιημένος γιατί ο ιερός σκοπός αυτού του δύσκολου εγχειρήματος επετεύχθη» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο κ. Φιλιππίδης.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Σερραίο Μαραθωνοδρόμο καλό δρόμο μέχρι το τέλος του ταξιδιού του έως τη Σητεία και συνέχισε σημειώνοντας μεταξύ άλλων :
«Ισχυρό μήνυμα και προσωπικό παράδειγμα σαν το δικό σας έχει ανάγκη η κοινωνία μας ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας. Σας συγχαίρω για αυτή την προσπάθεια που κάνετε και ελπίζω το εγχείρημά σας να μεταλαμπαδευτεί πράγματι σε πολλούς ανθρώπους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook