Πλήθος κόσμου παρέστη σήμερα στην κηδεία του αδικοχαμένου πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αντωνόπουλου, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Κυριακή, όταν χτυπήθηκε στο πλακόστρωτο της παραλίας από όχημα που εξετράπη της πορείας του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στα κοιμητήρια της Θέρμης, παρουσία σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας, με επικεφαλής τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο, υπογραμμίζοντας τον αγώνα που έδωσε για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σο πλούσιο έργο και στην προσωπικότητά του αναφέρθηκαν στον αποχαιρετισμό τους οι καθηγητές Ευστάθιος Πολυχρονιάδης, εκ μέρους του Τμήματος Φυσικού, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τέως πρύτανης, Αικατερίνη Δούκα-Καμπίτογλου, πρώην αντιπρύτανης και ο παιδικός του φίλος Κ. Φωτιάδης, εκ μέρους της «συμμαθητικής κοινότητας». Στην κηδεία παρέστη, επίσης, η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η διοίκηση και πολλοί παίχτες της παλιάς «χρυσής ομάδας» του ΠΑΟΚ (Γ. Κούδας, Χρ. Τερζανίδης, Κ. Αποστολίδης, Κ. Ιωσηφίδης, Κ. Ορφανός κ.α.) και αθλητές άλλων σωματείων, ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της πόλης.

Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, ανεστάλη η λειτουργίας κεντρικών υπηρεσιών του κτιρίου Διοίκησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην πρύτανη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook