Με αρκετές φιλοδοξίες και την συμμετοχή 3100 παιδιών από 157 ομάδες του νησιού ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το «Παγκρήτιο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2011».

Η διοργάνωση γίνεται και φέτος από την ΕΠΣΗ και συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΣΗ παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου και του μέλους της διοίκησης Βαγγέλη Παπαγγελή έγινε η παρουσίαση του φετινού τουρνουά

«Εκτός από τις επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών στην Κρήτη θα πρέπει να επενδύουμε και στον ανθρώπινο παράγοντα και ένα παραπάνω στα παιδιά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού.

«Μικρή Ολυμπιάδα» χαρακτήρισε την αθλητική οργάνωση ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη «γιατί το τουρνουά, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, κινδύνευσε να μην πραγματοποιηθεί λόγω οικονομικών δυσκολιών».

Στο Παγκρήτιο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πάρουν μέρος 3100 παιδιά από 157 ομάδες του νησιού, καθώς και 35 ακαδημίες ποδοσφαίρου. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 600 αγώνες με την συμμετοχή 19 διαιτητών και την ιατρική επίβλεψη 19 γιατρών. Οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook