Πάνω από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στις γειτονικές Κάννες.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει πορεία στους δρόμους της Νίκαιας για να ζητήσουν από τους ηγέτες των πιο αναπτυγμένων χωρών, αλλά και των αναδυομένων οικονομιών, να \”δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα οικονομικά\”.

Οι οργανωτές της πορείας, στην οποία θα πάρουν μέρος ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, μέλη οικολογικών οργανώσεων και οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιμένουν τη συμμετοχή περίπου 10.000 ανθρώπων.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, από το φόβο των συγκρούσεων, έκλεισαν ήδη τις επιχειρήσεις τους.

Η Νίκαια επελέγη από τους διαδηλωτές για τις κινητοποιήσεις τους, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά στις Κάννες, όπου την Πέμπτη αναμένονται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και άλλοι ξένοι ηγέτες.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι ηγέτες της G20 είναι ο αργός ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook