Το ιρλανδικό δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς εντοπίστηκε μία λανθασμένη λογιστική εγγραφή, ανέφερε το υπουργείο των Οικονομικών στο Δουβλίνο.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι το συγκεκριμένο κονδύλι είχε εγγραφεί στο παθητικό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010 όχι μία φορά, αλλά δύο. Αυτό έγινε όταν καταρτίστηκε η πλέον πρόσφατη δημοσιονομική προοπτική.

\”Διορθώνοντας το σφάλμα αυτό, η εκτίμηση για το οριστικό δημόσιο χρέος του έτους 2010 μειώνεται κατά 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 2,3% του ιρλανδικού ΑΕΠ\” αναφέρει το ανακοινωθέν του υπουργείου των Οικονομικών στο Δουβλίνο.

Σύμφωνα με οικονομικούς παρατηρητές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εξέλιξη αυτή ελαφρύνει τα δημόσια οικονομικά μεγέθη, που αντιμετώπιζαν τις αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. \”Έστω και σε περιφερειακό επίπεδο, οι βελτιώσεις είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενες\”, χαιρέτισε ο Ντέρμοτ Ο\’Λίρι, επικεφαλής οικονομολόγος του χρηματιστηριακού οίκου Goodbody.

Συνεπώς, για το 2010 το ιρλανδικό δημόσιο χρέος από τα 148 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 145,5 δισ. ευρώ, δηλαδή από το 94,9% στο 92,6% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook