Αντιμέτωπα με τον υποσιτισμό είναι εκατομμύρια παιδιά και γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποίησης στη Βόρεια Κορέα, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Ο οργανισμός κάλεσε τους δωρητές να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας «διατροφικής κρίσης» στη Βόρεια Κορέα λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης.

Η UNICEF έλαβε μόνο 4,6 από τα 20,4 εκατομμύρια δολάρια που χρειαζόταν για τα έκτακτα προγράμματά του στη χώρα.

«Αν δεν έλθει η χρηματοδότηση και δεν μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα διατροφικά προγράμματά μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά τα οποία είναι σοβαρά υποσιτισμένα, αυτά τα παιδιά θα υποστούν μόνιμες συνέπειες στην ανάπτυξή τους» δήλωσε ο Μπιζάγια Ραζμπχαντάρι, ο εκπρόσωπος της UNICEF στη Βόρεια Κορέα.

Ένα στα πέντε παιδιά κάτω των πέντε ετών στη Βόρεια Κορέα υποφέρει από υποσιτισμό μέτριου βαθμού, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει νανισμό καθώς και προβλήματα στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων τους, ανέφερε ο εκπρόσωπος της UNICEF Κρις Τάιντεϊ, επικαλούμενος έρευνα που είχε διενεργηθεί το Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, 11.400 παιδιά χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο προτού κλείσουν τα πέντε τους χρόνια, ενώ περίπου το 28% των γυναικών ηλικίας από 15 έως 49 ετών είναι υποσιτισμένες.