Ηρωική νίκη του ΑΠΟΕΛ που επικράτησε 2-1 της Πόρτο και παρέμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις απουσίες, παρά το αυστηρό εις βάρος του πέναλτι που δόθηκε στο 89’ και ισοφαρίστηκε, παρά το ειδικό «βάρος» της αντιπάλου του, παρά την απειρία και παρά το δύσκολο όμιλο, η Κυπριακή ομάδα έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο αφού ο Μαντούκα στο 90’ «σκότωσε» την Πόρτο.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Αίλτον με πέναλτι στο 42ο λεπτό.

Η Πόρτο στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε, διάστημα που ο ΑΠΟΕΛ είχε χώρο για την κόντρα-επίθεση και το… κλείδωμα της νίκης. Καμία ομάδα δεν έφτανε στον στόχο της, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Κύπριων να παραμένει.

Το τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης όμως, έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Ένα αυστηρότατο πέναλτι δόθηκε υπέρ της Πόρτο, αφού όπως φάνηκε από το ριπλέι δεν υπήρξε επαφή στα πόδια των δύο παικτών που πρωταγωνιστούν στην φάση. Οι Πορτογάλοι με τον Χουλκ ισοφάρισαν και με την σέντρα, ο ΑΠΟΕΛ τιμώρησε τους περσινούς τροπαιούχους του Europa League με τον Γκουστάβο Μαντούκα να… σηκώνει στο πόδι όλη την Κύπρο!

Στο άλλο παιχνίδι της μέρας σε ένα σεληνιασμένο από άποψης ρυθμού παιχνίδι, η Ζενίτ, λύγισε την Σαχτάρ στην έδρα της με 1-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Λόμπαερτς, με γκολ που πέτυχε με κεφαλιά, στην τελευταία φάση του πρώτου ημίχρονου.

Ζ’ Όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
(45’+1’ Λόμπαερτς)

ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 2-1
(42’ Αίλτον, 90’ Μαντούκα – 89’ Χουλκ)

H Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2) Ζενίτ 7 (7-5)
3) Πόρτο 4 (5-7)
4) Σαχτάρ 2 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΑΠΟΕΛ (19:00)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο (21:45)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook