Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα τίθεται η ΝΔ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πρωτοβουλίες του κόμματος προκειμένου «να αποτρέψει πάση θυσία τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς», δηλαδή το δημοψήφισμα.

Αν και αρχικά όπως κάνει γνωστό το in.gr, σχεδιαζόταν σύσσωμη παραίτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τελικά μάλλον επικρατούν ψυχραιμότερες σκέψεις και το «γαλάζιο» επιτελείο οργανώνει «πορεία προς το λαό», με ανοιχτές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και μοναδικό αίτημα τις πρόωρες εκλογές.

«Έχουμε πρωθυπουργό αριβίστα, που τον νοιάζει μόνο να παραμείνει στην εξουσία» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, επιτελικά στελέχη της Λ.Συγγρού χαρακτήριζαν μοιραίο λάθος την κίνηση του πρωθυπουργού και τόνιζαν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση για τη στάση της, σε περίπτωση κατά την οποία προχωρήσει τελικώς το σχέδιο του δημοψηφίσματος, καθώς εκτιμούν ότι ο απώτερος στόχος του κ. Παπανδρέου είναι να «εκβιαστεί» η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στις συνεχείς συσκέψεις του γαλάζιου επιτελείου κρίθηκε απαραίτητο η ΝΔ να εκπέμψει το επόμενο διάστημα την εικόνα «υπεύθυνης πολιτικής δύναμης» και να εμφανιστεί ως «εγγυήτρια της ευρωπαϊκής προοπτικής» της χώρας – σε αντιδιαστολή με την «ευρωπαϊκή περιπέτεια» στην οποία οδηγεί η απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα.

Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν ότι όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα «θα δώσουν δημοσκοπική ώθηση στη ΝΔ, που θα την οδηγεί στα όρια της αυτοδυναμίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook