Το ποσοστό του 40% έφθασε η περικοπή του τακτικού προϋπολογισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης , προφανώς στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών στα πάντα,  που χαρακτηρίζει την πολιτική των τελευταίων ετών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ Γιάννης Φίλης, αποτέλεσμα των φετινών περικοπών είναι το ότι \”είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε πλέον αιματηρές οικονομίες και να ψάξουμε να δούμε πως θα καλύψουμε κάποιες ανελαστικές δαπάνες. \”

Το ίδρυμα σημείωσε ο κ. Φίλης όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτού του \”κουρέματος \” του προϋπολογισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως το Πολυτεχνείο δεν διαθέτει καν υπηρεσιακό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο Πρύτανης να μετακινείται με ένα όχημα τύπου κλούβα των τεχνικών υπηρεσιών.

Επίσης οι όποιες δράσεις που πραγματοποιούσε το Π.Κ όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι άλλες δαπάνες που ήταν σημαντικές για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τη λειτουργία του έχουν σταματήσει εντελώς, όπως λ.χ οι εκπαιδευτικές εκδρομές των φοιτητών.

Πλέον έχουμε περιοριστεί στις λειτουργίες ζωτικής σημασίας και μόνο, σημειώνει ο κ. Φίλης τονίζοντας πως πια \” δεν είμαστε ένα ίδρυμα όπως όλα τα υπόλοιπα που αναπτύσσει  δραστηριότητα και πέραν της στενά εκπαιδευτικής.\”

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Πολυτεχνείου με τη λήξη της κατάληψης ο κ. Πρύτανης σημείωσε πως πια ο χρόνος είναι πολύ συμπιεσμένος, και προκειμένου να μη χαθεί τίποτα για τους φοιτητές το Πολυτεχνείο θα λειτουργεί και κάποια σαββατοκύριακα, αλλά ακόμα και περιόδους εορτών.

Τέλος σε ότι αγορά το έγγραφο της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου αναφορικά μες τη διερεύνηση του ενδεχομένου συνένωσης κάποιων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ ο κ. Φίλης τόνισε ότι περισσότερο είναι παραινετικού χαρακτήρα, ενώ δεν εμπεριέχει και συγκεκριμένα πράγματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook