Η μεγαλύτερη ημέρα στη σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ είναι η σημερινή καθώς πριν από 18 χρόνια στις 2 Νοεμβρίου του 1993 η κρητική ομάδα σημείωσε την πιο «χρυσή» σελίδα στην Ευρωπαϊκή της ιστορία αποκλείοντας την πολύ μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης από την γ΄ φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ματς που είχε γίνει στην Μαδρίτη είχε με 1-0 και χρειαζόταν μια νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει αυτός την πρόκριση.

Η μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον πάγκο και αρκετούς παικταράδες μέσα στην ενδεκάδα κατάφερε να καταπιεί μέσα στο «καυτό» Γεντί Κουλέ την πανίσχυρη εκείνο τον καιρό Ατλέτικο Μαδρίτης που είχε παίκτες στη σύνθεση της όπως ο Κίκο, ο Καμινέρο , ο Μανόλο και άλλοι πολλοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο 51΄ ο ΟΦΗ έκανε το 1-0 μετά από μια παράλληλη σέντρα του Μαρινάκη από τα δεξιά και μια προβολή στην κίνηση από τον Μαχλά , ενώ το 2-0 που συζητήθηκε πάρα πολύ πραγματοποίησε στο 62΄ με πέναλτι ο Γιώργος Τσιφούτης. Το πέναλτι κέρδισε ο Τζουγκάνοβιτς από τον Καμινέρο που αποβλήθηκε και ο Σερραίος μέσος του ΟΦΗ εκτέλεσε το πέναλτι με τον τερματοφύλακα των Ισπανών να αποκρούει αλλά την μπάλα να περνάει την γραμμή και τον Τσέχο διαιτητή Ούρλιχ να δείχνει σέντρα με τον ΟΦΗ να παίρνει την πιο ιστορική πρόκριση στην Ευρωπαϊκή του ιστορία.

ΟΦΗ : Χανιωτάκης, Πατεμτζής, Ν. Παπαδόπουλος, Μουστακίδης, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου (85΄ Αλεξούδης), Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90΄ Αθανασιάδης), Τζουγκάνοβιτς.

Ατλέτικο Μαδρίτης : Ντίεζ, Πέδρο, Λόπεθ, Καμινέρο, Γκεβέδο, Γκόμεζ, Πίρι, Μοασίρ, Κοζέτσκι, Μανόλο, Κίκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook