Καμία λύση δεν βρέθηκε στη συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ Κρήτης με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς  των μαθητών με τα υπεραστικά λεωφορεία.

Πλέον η μεταφορά των χιλιάδων μαθητών σε ολόκληρη την Κρήτη, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε ως μη σύννομη την εισήγηση για παράταση του μεταφορικού  έργου μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχουν δηλώσει εδώ και καιρό οι λεωφορειούχοι, αν δεν πάρουν το σχετικό έγγραφο έγκρισης δεν μπορούν να ζητήσουν δανειοδότηση από τις τράπεζες, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να σταματήσει άμεσα το έργο της μεταφοράς των μαθητών.

Οι λεωφορειούχοι χαρακτηρίζουν ως \”αστείες\” τις αιτιάσεις της απορριπτικής απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς – μεταξύ άλλων – γίνεται αναφορά στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, την στιγμή που κανένα λεωφορείο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς να έχει περάσει απο ΚΤΕΟ.

Όπως επισημαίνουν, κατανοώντας τον κοινωνικό τους ρόλο και παρά του ότι δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, θα συνεχίσουν – όσο είναι δυνατόν – να εκτελούν τις μεταφορές των μαθητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό μπορεί να γίνει το πολύ για τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη να βρεθεί μια λύση, με τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Μέχρι στιγμής ως μόνη διέξοδος φαίνεται το ενδεχόμενο επανεξέτασης της σύμβασης απο το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαφορετικά το πλέον πιθανόν είναι πως απο την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές δεν θα μπορέσουν να μεταφερθούν στα σχολεία με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook