Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo καταστράφηκαν από πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε, όταν άγνωστοι πέταξαν στο κτίριο βόμβα μολότοφ.

Η εφημερίδα, η οποία ετοίμαζε ειδική έκδοση για την Τυνησία, μετονομάσθηκε για το ειδικό φύλλο σε «Charia Hebdo» (αναφερόμενη στη σαρία).

Είχε, μάλιστα, αποφασίσει να χρίσει τον προφήτη Μωάμεθ… αρχισυντάκτη του ειδικού φύλλου για την Τυνησία, για να γιορτάσει τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα κατά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη 01.00 τη νύχτα και ετέθη υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον χρονογράφο της εφημερίδας, Πατρίκ Πελού, η βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην πρόσοψη και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. «Όλα καταστράφηκαν» είπε.

\"http://www.ant1online.gr/resources/images/37275c6d-05db-4078-b052-6d766fd2786d.jpg\"Ο επικεφαλής της έκδοσης, ο σκιτσογράφος Charb, δήλωσε ότι η πυρκαγιά συνδέεται με την έκδοση «Charia Hebdo».

«Υπήρχαν απειλές, στο Facebook στο Twitter, λάβαμε πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, απειλές, ύβρεις», υλικό που η διεύθυνση της εφημερίδας θα παραδώσει στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει το in.gr, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε την αγανάκτησή του και αξίωσε να «πέσει άπλετο φως» στην έρευνα για τον εμπρησμό του κτιρίου της Charlie Hebdo.

«Η ελευθερία της έκφρασης είναι αναπαλλοτρίωτη αξία της δημοκρατίας μας και κάθε επίθεση στην ελευθερία του Τύπου πρέπει να καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί δικαιολογήσει μια πράξη βίας» ανέφερε ο Φιγιόν σε ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν αναφερόμενος στην επίθεση δήλωσε ότι του προκάλεσε «βαθύ σοκ».

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 Φρανσουά Ολάντ είπε από την πλευρά του ότι «καμιά επίθεση στην ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook