Η Γαλλία καταδικάζει την απόφαση των ισραηλινών αρχών να επιταχύνουν την οικοδόμηση αρκετών χιλιάδων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την πλήρη ένταξη παλαιστινιακού κράτους στην Unesco, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε χθες το βράδυ να επιταχυνθεί ο εποικισμός στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να παγώσει προσωρινά η μεταβίβαση πόρων στους Παλαιστινίους σε απάντηση για την ένταξή τους στην Unesco.

Η Γαλλία «ανησυχεί βαθύτατα από τις συνομιλίες που γίνονται στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης πάνω στο θέμα ενός ενδεχόμενου παγώματος της μεταβίβασης φόρων που συλλέγονται στο όνομα της Παλαιστινιακής Αρχής», προσέθεσε ο Βαλερό.

«Το πάγωμά τους θα αντιβαίνει πράγματι στις διεθνείς δεσμεύσεις του Ισραήλ και στις νομικές του υποχρεώσεις. Θα απειλήσει εξάλλου την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή στην οικοδόμηση παλαιστινιακών ιδρυμάτων στην περιοχή», σημείωσε.

Η Γαλλία, η οποία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα απείχε από την ψηφοφορία στην Unesco, ψήφισε εντέλει ναι τη Δευτέρα στην πλήρη ένταξη για πρώτη φορά παλαιστινιακού κράτους σε μια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook