Είναι ιδιοκτήτης ενός πολύ γνωστού καταστήματος με ρούχα στο κέντρο της Γλυφάδας. Στο παρελθόν είχε περάσει από πολλές γνωστές νυχτερινές πίστες όλης της Ελλάδας, αλλά χθες συνελήφθη από την Ασφάλεια, γιατί είχε πραγματοποιήσει περισσότερα από 20 ληστρικά χτυπήματα στα νότια προάστια τους τελευταίους μήνες. Ο 44χρονος τραγουδιστής – ληστής ομολόγησε και παραδέχθηκε τις πράξεις του, αποδίδοντας τις έκνομες ενέργειές του στην οικονομική κρίση και την απόγνωση που είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας ενός μεγάλου οικονομικού χρέους που είχε.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του 44χρονου ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, όταν λήστεψε ιατρείο στην Άνω Γλυφάδα, χρησιμοποιώντας ως όχημα διαφυγής, ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Περίοικοι συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας, τον έδωσαν στους αστυνομικούς και το μεσημέρι της Τρίτης, το όχημα με τον οδηγό εντοπίστηκε στο κέντρο της Γλυφάδας.

Οι αστυνομικοί όρμησαν πάνω του χωρίς ο ίδιος να προλάβει να αντιδράσει και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ από την προανάκριση προέκυψε πως ο συλληφθείς την 30-10-2011 διέπραξε στην περιοχή της Γλυφάδας πέντε (5) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (πρακτορείο Ο.Π.Α.Π., Mini – Market , ταχυφαγεία-ψητοπωλεία).

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, στις περιοχές της Γλυφάδας, του Αλίμου, της Βάρης, της Βούλας και της Νέας Σμύρνης, διέπραξε συνολικά είκοσι (20) ληστείες από τις οποίες:

* Εννέα (9) ληστείες σε καταστήματα ( Super και Mini Market , ψητοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, περίπτερο και φαρμακείο).
* Επτά (7) ληστείες σε ξενοδοχεία.
* Δύο (2) ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π.
* Δύο (2) ληστείες σε βάρος ατόμων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατάστημα που διατηρεί ο συλληφθείς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα.
* Οκτώ (8) αμπούλες.
* Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
* Μία (1) κουκούλα Full-face.
* Τρία (3) ζευγάρια γάντια.
* Δύο (2) κατσαβίδια.
* Μία (1) πένσα.
* Μία (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων άλλου ατόμου.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον Αγιο Παντελεήμονα δύο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις σε σπίτια, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί τους τελευταίους έξι μήνες είχαν παραβιάσει συνολικά 19 σπίτια, από τα οποία αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, και άλλα τιμαλφή. Στη συνέχεια διέθεταν τα εν λόγω αντικείμενα προς πώληση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook